top of page

Treballem la sostenibilitat al Brugulat

Durant les últimes classes d’aquest últim trimestre l’alumnat de 1r de Batxillerat hem abordat el tema de la sostenibilitat. A continuació, s’expliquen les investigacions i les bases teòriques de les campanyes realitzades, els enllaços als webs creats (on s’hi troben els articles sencers) i algun exemple dels cartells o logos realitzats.

L’alumnat de 1r de batxillerat A hem fet un estudi de com hauria de ser una casa i un institut més sostenible.Per tal de complir el nostre objectiu i aportar algunes possibles solucions a fi de reduir les despeses de l’institut, ens vam reunir i debatre i arribàrem a la conclusió que, tot i ser un centre verd, es podrien canviar algunes coses per tal de millorar i augmentar la sostenibilitat del Brugulat i minimitzar les factures: promoure la consciència de reduir l’ús de l’aigua entre l’alumnat, intentar instal·lar almenys un parell d’aixetes que funcionin amb un sensor, procurar no utilitzar el vàter com una paperera, pensar a aprofitar al màxim la llum solar en les noves obres de l’institut, procurar que tots els punts de llum artificials siguin de baix consum o instal·lar cèl·lules amb sensors de moviment a les aules per tal de reduir els oblits de deixar el llum engegat. En conclusió pensem que posant en pràctica les diferents solucions exposades podrem obtenir un institut més sostenible!

Els alumnes de primer de Batxillerat B, hem portat a terme una campanya per promocionar el transport públic i cotxes elèctrics. El nostre objectiu principal ha estat reduir la contaminació de Banyoles i crear un projecte que respongui a possibles problemes aplicant algunes solucions. Com a conclusions del projecte, creiem que Banyoles ha d’apostar pels cotxes elèctrics, ja que és una de les úniques alternatives efectives per combatre la contaminació. Des del 2014 no hi ha hagut un increment molt gran dels vehicles elèctrics al nostre municipi. Tot i això, cal destacar que l’Ajuntament té previst instal·lar un altre punt de càrrega pels cotxes, aquest cop a prop del Parc de la Draga. Amb aquesta mesura, podria començar una nova etapa per als cotxes elèctrics a Banyoles. D’altra banda, creiem fermament que la promoció del transport públic és estrictament necessària i prioritària com la implantació en llocs més estratègics de bicicletes de lloguer. Per acabar, veient altres ciutats, ens hem trobat amb la proposta del pàrquings verds; un projecte que consisteix a convertir els que tenen més contacte amb la naturalesa en pàrquings de pagament on els diners recaptats puguin anar dirigits a iniciatives de reconstrucció i cura de la fauna i flora.

També hem decidit iniciar un projecte per conscienciar sobre la desaparició de les espècies autòctones, amenaçades per múltiples factors, causats principalment per la intrusió de l’ésser humà en el medi. El departament tècnic ha realitzat una pàgina web molt documentada (on hi ha aquest article sencer) i una aplicació mòbil; la secció plàstica ha confeccionat el logo de la campanya i un cartell promocional, el departament publicitari musical una cançó; i el departament investigador, juntament amb social, han escrit aquestes línies i una carta adreçada a la població (veure a la pàgina web).

Per a més informació i per poder llegir els articles sencers:

https://sites.google.com/insbrugulat.cat/sostenibilitat/inici?authuser=3

www.transportelectricbrugulat.blogspot.com

http://marti.centpeus.cat/CMC/projecte.php


bottom of page